07 oktober 2006

Kvalseger

Svenska fotbollslandslaget. Det är inte ofta man får fotbollsfeber av att se på landskamper. Men denna afton då ... då hände det. När Marcus Allbäck gör 2-0 då steg temperaturen nästan till kokpunkten. Allbäck gör 2-0. Mot Spanien! Underbart, nästan ofattbart!

Det hela började med att Lindroth nickräddade på mållinjen. Edman får bollen vi den egna hörnflagan och passar upp till Källström på vänsterkanten. Han stöter den fram till Wilhelmsson som upptäcker att han har Allbäck fri i straffområdet. Allbäck skottfintar. Punyol och målvakten Casillas slänger sig och Allbäck kan slå in bollen i öppet mål. Fantastiskt det var ett riktigt härligt klassiskt "bandymål"!
Johan Elmander gjorde redan i matchens inledning 1-0.

Under macthens absoluta slutsekunder, ställer sig 33 000 upp och applåderar de gulblå! Vilket de är värda. En av de bästa landskamperna jag sett på länge. Fotbollsfeber!!

Kvalseger

Vilken underbar seger. Första kvalmatchen mot BK Hird blev en kvalfylld drabbning, men med ett grönt och skönt slut. 1-0 till "la Squadra Verde". Nu råder det fullständig fotbollsfeber i bandystaden Vetlanda. Folk kör omkring i sina bilar. Fram och tillbaka på Storgatan. Det tutas och viftas med grönvita flaggor, halsdukar och vimplar. Aldrig har Vetlanda kännts festligare.

Enligt välunderrättade källor spelade "di gröne" bra och var värda segern. Nässjö FF vann som väntat mot Malmbäck. Andra omgången spelas nästa lördag. Då reser vi till Linköping för att ta oss an Malmbäck. Om vi vinner där ...